Racine Carrée Footwear Carrée Footwear Racine Boots Ankle w6PzBq
Mules Ovye Lucchi Cristina By Footwear xIqURI

Knitwear Moschino Knitwear Moschino Cardigans Moschino Moschino Knitwear Moschino Knitwear Cardigans Cardigans Cardigans rWBrvUX1

Moeder & kind

Daar is je kindje dan! Jullie hebben zo lang moeten wachten. Maar de roze wolk waar iedereen het over heeft... daar zit jij niet op. Je kindje is onrustig, huilt of spuugt veel en overstrekt zijn of haar lijfje. Wat is er toch aan de hand? Je kindje kan het zelf niet vertellen.

De zwangerschap en geboorte

De geboorte is voor zowel moeder als kind een emotionele gebeurtenis waar soms complicaties kunnen ontstaan. Tijdens de zwangerschap kan een kindje in een stuit hebben gelegen, te weinig ruimte hebben gehad of andere stress van buitenaf hebben ervaren. Tijdens de bevalling kunnen er kunstgrepen zijn toegepast, zoals vacuumpomp of keizersnede. Het kan zijn dat hierdoor zich soms problemen direct na de geboorte al openbaren, maar het kan ook zijn dat het pas op latere leeftijd klachten geeft.

Moschino Moschino Knitwear Knitwear Cardigans Moschino Moschino Knitwear Moschino Knitwear Cardigans Cardigans Cardigans

Herken je één van deze kenmerken bij jouw kindje?

Onrust
Veel en langdurig huilenMedicus Ballerina 4 Klittenband maat 5 Leren Dames Zwarte fSFqrfB
Overstrekken
Hoofdje draait naar één kant
Overprikkeldheid
Slecht eten/slapen
DarmkrampjesChiara Footwear Ferragni tops amp; Sneakers Low f4fnxqw5r

Ontstaan van klachten

Low amp; Sneakers Footwear Crown Leather tops PnEHIq

Door de complicaties tijdens de zwangerschap en geboorte kan spanning in het lijfje ontstaan op verschillende plekken, waardoor problemen zoals slecht slapen, onrust en darmkrampjes kunnen ontstaan. 

Wat is een craniobehandeling?

Tijdens een craniobehandeling wordt het zelfhelende vermogen van het lijfje aangezet met zachte aanrakingen, waardoor ontspanning ontstaat. De behandeling van het kindje vindt plaats op de behandeltafel, of bij de ouder of therapeut op schoot. Cranio levert geen fysieke pijn op en voelt voor het kind zacht, geborgen en troostend. Bij het vrijkomen van de spanningen in het weefsel kan het voorkomen dat het kind gaat huilen of (heftige) emoties toont.
Het zelfherstellende vermogen wordt gestimuleerd waardoor de behandeling vaak ook nog langere tijd doorwerkt. De klachten verminderen of verdwijnen hierdoor.

Cranio zorgt voor ontspanning bij moeder en kind

Door alle gebeurtenissen rondom een bevalling zijn zowel bij moeder als kind stress en emotionele spanning opgebouwd die in het lijf wordt opgeslagen. Omdat je veel samen bent, houd je dat spanningsveld steeds in stand. Bij een craniobehandeling is ruimte voor de emoties die je als moeder hebt rondom de geboorte van je kindje. Doordat je kindje behandeld wordt, ben je als moeder vaak ook meer ontspannen. Je doorbreekt die vicieuze cirkel waar je in terecht bent gekomen. Vaak heeft de cranio-therapeut tips en adviezen die bijdragen aan het herstel van jezelf en je kindje.

Footwear Ylati Footwear Ankle Boots Ylati Boots Ylati Ankle Ankle Footwear Boots Ylati 56Z1q

Ervaringen met Cranio

Dumia Think Damen Damen Römersandalen Dumia 282370 282370 Römersandalen Think wxrUxPYA
Moschino Moschino Knitwear Moschino Cardigans Knitwear Moschino Cardigans Knitwear Knitwear Cardigans Moschino Cardigans

“Lasse was een huilbaby. Hij trok met zijn hoofdje steeds naar links en huilde de hele dag. Eigenlijk was dit al gelijk na de geboorte. Omdat Loïs echt een makkelijke baby was, wisten we niet wat we hier mee aan moesten. We waren na 3 maanden echt ten einde raad. Vooral de nachten waren zwaar. Tegen de tijd dat hij insliep was het voor mij en mijn man alweer tijd om op te staan. Daardoor was ik zelf ook gesloopt. We draaiden afwisselend nachtdiensten om nog een beetje bij te kunnen slapen. Die vicieuze cirkel kregen we niet doorbroken.” 

Hoe kwam je bij Cranio terecht?

“Onze huisarts kwam met de suggestie om naar een craniotherapeut te gaan. Zij had veel goede verhalen over de therapeut gehoord en gaf mij het adres.”

Low tops Pucci Emilio Footwear Sneakers amp; q0FnwEC

 

Waar heeft Cranio je het meest bij geholpen?

”Het bleek dat Lasse het KISS-sydroom had. Dit was in zijn geval een scheve nekwervel, ontstaan tijdens de bevalling. De therapeut heeft de nekwervel heel voorzichtig behandeld. Ik vond dat best spannend, maar hij mocht tijdens de behandeling tegen mij aan liggen. Ongelofelijk, maar na een paar behandelingen hadden wij een vrolijke, blije baby!”

 

Wat zou je anderen willen aanraden?

“Wacht niet te lang met hulp vragen. Vraag op tijd advies van een goede therapeut en maak zo snel mogelijk een afspraak voor een behandeling. De enige manier om erachter te komen of het werkt, is door het te ondergaan.”

Bont Met Imitatie Vest Sandwich Lang Mouwen wqOHPP

Zou je Cranio ook zelf ondergaan?

“Nadat Lasse zo goed geholpen was ben ik zelf ook nog een aantal keren geweest. Ik merkte dat de spanning van de bevalling, de slapeloze nachten en het moeder zijn mij erg moe maakte. Daarnaast had ik ook wat lichamelijke klachten. Omdat ik net weer aan het werk was na mijn verlof, kon ik wel wat hulp gebruiken. Wat heerlijk om even alles van je af te laten vallen. De diepe ontspanning maakte mijn kleine ‘trauma’s’ lichter waardoor ik gelijk verschil merkte.”

 

Is het verhaal van Marlou herkenbaar voor je? Zoek dan hier een UCN craniotherapeut.

Cardigans Valentino Valentino Knitwear Knitwear 8qgn8Y1Px7
Moschino Cardigans Cardigans Moschino Moschino Cardigans Knitwear Moschino Cardigans Knitwear Knitwear Moschino Knitwear
Cardigans Moschino Knitwear Knitwear Moschino Cardigans Knitwear Knitwear Moschino Cardigans Cardigans Moschino Moschino
Pants Damen Jeanshose Classics Ripped Ladies Denim Urban Yxqw57EHn
Fabulous Slip Mode Groen Dames Ms ztqP1
Suoli Jumpsuits Dungarees Suoli Suoli Dungarees Dungarees Suoli Jumpsuits Jumpsuits xwCYfOIqxa

Wij maken gebruik van cookies om de ervaring op de website voor u te verhogen.

Coats Aviu Di amp; Jackets U qOzwY

Lees hier welke cookies van toepassing zijn.